lovitura mortalaMagistraţii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, astăzi,  trimiterea în judecată a unui bărbat cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Din  probatoriul  administrat în cauză a rezultat că „pe fondul consumului de alcool, inculpatul R.V. şi-a aşteptat soţia acasă, în timp ce aceasta era plecată la o petrecere în vecini. La întoarcere, între cei doi a izbucnit un scandal, moment în  care i-a aplicat femeii mai multe lovituri, de mare intensitate, în zona capului, trunchiului, mâinilor şi picioarelor, cauzându-i multiple leziuni. În dimineaţa următoare, inculpatul a plecat de la domiciliu, iar victima a fost găsită de către o vecină, în pat, într-o stare foarte gravă,  prezentând multiple leziuni pe tot corpul. Aceasta a fost transportată de îndată la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Arad unde i s-au acordat îngrijiri medicale, dar a intrat în comă, după care a decedat la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Timiş”.

În cauză au fost întocmite mai multe rapoarte medico-legale, dar, întrucât, în cursul audierii bărbatul a afirmat că i-a aplicat victimei doar o singură lovitură, printr-o Ordonanţă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a solicitat Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” efectuarea unei expertize medico-legale, care să ateste dacă victima a decedat în urma leziunilor suferite şi dacă există legătură de cauzalitate între decesul victimei şi agresiunea la care a fost supusă.

„Analizând actele medicale institutul a concluzionat că raportat la poziţionarea leziunilor suferite de victimă, este exclusă producerea lor numai prin cădere, în cauză fiind implicat un mecanism de lovire activă. Astfel, cu toate că inculpatul nu recunoaşte comiterea faptei, afirmând că a aplicat o singură lovitură victimei cu pumnul sau cu palma, atât rapoartele medico-legale întocmite în cauză, cât şi celelalte înscrisuri medicale şi declaraţiile martorilor care au luat contact cu victima imediat după comiterea faptei, confirmă împrejurarea că aceasta prezenta multiple leziuni pe tot corpul, iar din poziţionarea şi gravitatea acestora reiese că acestea au fost aplicate în mod repetat şi cu o mare intensitate”, se arat înttr-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Recomandările redacției