Caz tulburător la Oradea, unde o femeie de 65 de ani a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce a fost înjunghiată, se pare, chiar de nepoata ei, o copilă în vârstă de numai 13 ani. Medicii au reuşit să o stabilizeze pe femeie, care a rămas internată la secţia de terapie intensivă.

Fata de 13 ani locuia împreună cu mama şi bunica, pentru că părinţii sunt divorţaţi. Incidentul s-a petrecut înainte de lăsarea serii, în apartamentul lor. Potrivit unor surse din anchetă, femeia nu a vrut să îşi lase nepoata să iasă afară, pentru că fetiţa ar mai fi plecat în trecut de acasă şi se temea că acest scenariu să nu se repete. Într-un acces de furie, copila şi-a rănit bunica.

Carmen Pantiş, şef ATI Oradea: „Femeia de 65 de ani, victimă unei agresiuni, a sosit la spital cu multiple plăgi înţepate. Medicii au intervenit să o stabilizeze şi să nu îi mai fie viaţa în pericol”, informează stirileprotv.ro.

Acolo au ajuns şi poliţiştii, care au făcut măsurători şi au luat probe şi încearcă să afle cum s-a ajuns la o asemenea scenă. Mia Cotrău, Parchetul  de pe lângă Tribunalul Bihor: „Există un dosar. Se cercetează pentru a se putea încadra fapta”. În funcţie de starea de sănătate a bunicii, anchetatorii vor încadra cazul la tentativa de omor sau loviri şi alte violente.

Adolescenta de 13 ani este acum în grija mamei sale. Pentru că are sub 14 ani, nu se pune problema unei măsuri restrictive. Totuşi, în zilele următoare, atunci când vor decide procurorii, ea va fi asistată de un psiholog. Specialiştii vor încerca astfel să înţeleagă ce s-a petrecut cu ea în momentul faptei.

Bunica ei va rămâne o perioadă mai lungă în spital şi în funcţie de starea ei se va face şi încadrarea faptei. Oricare va fi aceasta, potrivit legii, fata nu va răspunde penal.

Recomandările redacției