posta

 

UPDATE: 

Din ultimele informaţii pe care le-am primit prin amabilitatea comisarului Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al I.P.J. Arad, pe numele şoferului maşinii de poştă, dar şi al însoţitorului acestuia, s-au deschis dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Se pare că aceştia ar fi aruncat sacii cu bani în portbagajul maşinii care transporta valori, fără să îi depoziteze în seiful din autovehicul, astfel că au uşurat considerabil „munca” hoţilor.

–––––––––––––––

O sumă importantă de bani, care urma să ajungă la oficiile din municipiu şi judeţ, a dispărut, azi dimineaţă, în jurul orei 10,00, dintr-o maşină a Poştei Române parcată în sediul central din zona Gării Arad.

Din primele informaţii, puse la dispoziţia noastră de comisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, „şoferul Poştei Arad a încărcat sacii cu bani în maşina care efectua transporturi speciale şi a parcat-o în faţa instituţiei, după care a intrat, preţ de câteva minute, în clădire. Când s-a întors, a observat că banii dispăruseră, moment în care a sunat la Poliţie. Maşina nu prezintă urme de forţare a uşii. Şoferul ne-a declarat că în momentul în care a intrat în sediul Poştei a încuiat uşilele maşinii. Aşadar, nu excludem posibilitatea ca persoana sau persoanele care au sustras banii să fi deschis maşina având chei potrivite.”

Poliţiştii desfăşoară, în acest moment, la faţa locului, cercetările neceasare şi, la nivel de Inspectorat s-au constituit filtre, atât în municipiu, cât şi în judeţ, pentru identificarea şi prinderea hoţilor.

Directorul Poştei Arad, Dan Ţoldan, ne-a confirmat, la rându-i, incidentul, completând că suma de bani era prevăzută pentru plata pensiilor la nivelul municipiului şi al judeţului. „Avem o asigurare la nivel de companie în cazul unor astfel de evenimente neplăcute, iar pensionarii trebuie să ştie că drepturile lor vor fi plătite în întregime”, ne mai declara Dan Ţoldan.

 

Dacian Don

Recomandările redacției