minoraPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat o tânără de 17 ani care a încercat să treacă ilegal frontiera cu o carte de identitate românească falsă. Tânăra încerca să părăsească ţara şi să călătorească în Spaţiul Schengen, fără acordul parinţilor.
În data de miercuri, 15 mai, în jurul orei 08.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un microbuz marca Volkswagen, condus de un cetăţean român, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate româ- nească.
„Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care au fost demarate cercetări. În urma verificărilor specifice s-a stabilit că persoana este S.M., în vârstă de 17 ani, cu domiciliul în judeţul Constanţa”, a declarat purtătorul de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef Daniel Iancu.
Tânăra a declarat că a primit cartea de identitate de la o persoană necunoscută, contra sumei de 200 de lei, în Băneasa şi că a recurs la această metodă deoarece voia să călătorească în Spaţiul Schengen şi nu avea acordul părinţilor.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Claudia Gavra

Recomandările redacției