Se lansează de două-trei zile, pe surse, că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, ar putea veni cu propria moţiune ca candidat (cacofonia e intenţionată) la preşedinţia PD-L. Pentru cei care o clipă au crezut că acest zvon lansat de echipa primarului, am o veste proastă: Gheorghe Falcă nu va candida la preşedinţia PD-L şi nu va candida probabil nici pentru vreo altă funcţie în condu­cerea partidului.
Mai întâi, ar trebui spus că Gheorghe Falcă vine cu această strategie ieftină de câte ori sunt alegeri pe ţară la PD-L. Ţinem minte cu toţii cum şi-a lansat el ceva strategie a păcii la Sala Polivalentă, în prezenţa liderilor PD-L, dorindu-se atunci de fapt o lansare a candidaturii la preşedinţia partidului. Până la urmă a fost un mare fâs, despre care nu s-a mai auzit nimic, la fel cum nu se va auzi nici despre actuala posibilă candidatură. Sigur că ulterior Falcă a ieşit şi a zis că el n-a dorit să candideze, aşa cum va face şi acum.
În al doilea rând, pentru a candida, principala condiţie e să nu ai probleme cu legea. Or, se ştie foarte bine, Gheorghe Falcă are un dosar nasol de tot la DNA, care a ajuns în instanţă şi se va judeca în curând la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de unde cei mai mulţi politicieni au plecat direct la Jilava. Mă îndoiesc că PD-L riscă să aibă un preşe­dinte care peste câteva luni s-ar putea să preia celula de la Adrian Năstase. Ar fi lovitura finală pentru PD-L, vecină cu desfiinţarea partidului, aflat şi aşa în faza terminală.
În al treilea rând, pentru a candida, trebuie să ai sprijinul colegilor, un termen străin pentru Gheorghe Falcă, cel care ne-a arătat de-a lungul timpului că nu contează nimic în afară de aspiraţiile proprii. Trecem peste faptul că nici de la Arad nu va reuşi să adune un vot majoritar. Iar la centru, lucrurile stau şi mai rău pentru Gheorghe Falcă, fiindcă de multe ori micul politician a confundat Aradul cu Bucureştiul şi i-a confundat pe colegii de la Bucureşti cu yesmenii Moşneag sau Tipei. Or, la Bucureşti nu merge cu „să trăiţi“, indiferent  cât de multe voturi ai luat în capătul ţării, la Arad sau la Şomoşcheş. Aşa că Gheor­ghe Falcă nu are susţinere în partid, reuşind să enerveze multă lume prin aerele pe care şi le-a dat de-a lungul anilor. Aşa că o eventuală candidatură, în urma căruia să nu ia nici voturile fi­lialei Arad, i-ar tăia elanul în visul său de a ajunge la Cotroceni, de care râd colegii din partid ori de câte ori se aduce în discuţie.
Fapt pentru care, sunt convins  că Gheorghe Falcă nu va candida, nici de această dată, la funcţia supremă în PD-L. Aşa cum sunt convins că peste câteva zile vom râde cu toţii cu lacrimi când micul politician Gheorghe Falcă ne va anunţa, cu naturaleţe, că el nici n-a intenţionat să candideze, fiind vorba de simple speculaţii.

Recomandările redacției