Aversele ar putea „încerca“ în următoarele ore și Aradul

Aversele ar putea „încerca“ în următoarele ore și Aradul

Cu toate că în ultimele trei zile ploile nu au ocolit de fel teritoriul județului Arad, cantitățile de apă căzute – deși substanțiale – nu au afectat, din fericire, nici o zonă a județului nostru.
Astfel, după cum ne preciza Lucian Cosma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, până ieri la ora 16 „ploile căzute în ultima perioadă nu au afectat nici o zonă a județului Arad, nefiind înregistrată nici o astfel de situație până la această oră“.
Pe de altă parte, însă, meteorologii au emis duminică o atenționare de cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică valabilă pentru 22 de judeţe – pentru intervalul orar cuprins între ora 22 a zilei de duminică și ora 9 a dimineții de luni – pentru județul Arad atenționarea cuprinzând zona de est a teritoriului.
De asemenea, pentru intervalul 3 mai – ora 22 și 5 mai – ora 9 există posibilitatea apariției unor averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, căderi de grindină însă doar pentru zonele de strictă vecinătate a județului Arad – adică zona de sud-vest a ţării – dar cu posibilitatea manifestării lor şi în zonele de deal şi de munte.

Recomandările redacției