facil1 facilPremiera spectacolului „Viaţa ca un joc uşor”, în regia Alexandrei Gandi va avea loc joi, 18 aprilie de la orele 19 în Sala Studio a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad. Spectacolul are la bază o idee din piesa „Leichtes Spiel” (Joc facil) a dramaturgului german Botho Strauss. Traducerea şi adap­tarea textului a fost realizată de Alexandra Gandi. Distribuţia este formată din Etelka Magyari şi Bogdan Costea. Decorul este semnat de Onisim Colta, iar costumele de Meda Pădurean. „«Viaţa ca un joc uşor» este un spectacol despre care am putea spune că are de toate: sensibilitate, emoţie, un strop de umor, întrebări”, susţine Mihaela Balint, purtător de cuvânt al Teatrului Clasic Ioan Slavici.
Actorii Etelka Magyari şi Bogdan Costea, prin joc asumat pe deplin, ne aduc în faţa ochilor ce altceva decât „o felie de viaţă” îndemnându-ne să înţelegem Viaţa ca pe cel mai de preţ dar al omului: „El şi Ea… de această dată soţ şi soţie… prinşi în iureşul cotidian, cu suişuri şi coborâşuri, amintiri răscolitoare, aniversări, preocupări diferite… uniţi de sentiment… El… profesionist, perfecţionist…. Ea…. scriitoare – fire de artist, sensibiă şi creativă… Până aici nimic extraordinar… Şi totuşi… Vestea pică precum un trăznet… Cancer la sân… El şi Ea…. de această dată tot soţ şi soţie… convalescenţa ei, trup amputat şi un secret… El, Tom, şi Ea, Katia… o poveste de viaţă, o poveste de dragoste de viaţă”, povesteşte Bogdan Costea.
Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad se alătură campaniei de strângere de fonduri menite s-o ajute pe Alina Ţolea într-o nouă bătălie cu boala necruţătoare: cancerul de sân. Astfel, o reprezentaţie a spectacolului „Viaţa ca un joc uşor” se va juca în scop caritabil, vineri, 19 aprilie de la orele 19. Întrarea în sală va fi liberă, iar banii care vor fi donaţi cu această ocazie o vor ajuta pe Alina să înceapă tratamentul ce îi poate salva viaţa, la clinica doctorului Burzinsky din Statele Unite ale Americii. „Cazul Alinei Ţolea a fost acceptat în această clinică, fiind nevoie de 60 de mii de dolari pentru întregul tratament. Alina Ţolea urmează să plece în Statele Unite ale Americii la finele acestei săptămâni. Împreună o putem sprijini pe Alina, împreună îl putem ajuta pe Andi, fiul Alinei şi al lui Dacian Ţolea să-şi vadă visul de a o avea pe mama sănătoasă lângă el împlinit”, au mai spus reprezentanţii Teatrului Clasic Ioan Slavici.
Cei care doresc să o ajute pe Alina şi înainte de reprezentaţia de vineri seara, pot face donaţii în următoarele conturi:
Titular cont: Țolea Alina-Marinela
Banca Transilvania
(Swift code: BTRLRO22XXX)
EUR:
RO81BTRL00204201936564XX
RON:
RO35BTRL00201201936564XX
USD
RO54BTRLUSDCRT0093656401

Recomandările redacției