germani las Lipova2 germani la lipova1Această săptămână a debutat cu primirea unor oaspeţi importanţi pentru oraşul Lipova, oaspeţii fiind vechi prie­teni ai oraşului, dar nu numai, veniţi din Germania pentru o nouă întreve­dere cu reprezentanţii locali.
Astfel, luni, 22 aprilie 2013, în jurul orei 10:00, la Primăria Oraşului Lipova a sosit o delegaţie germană, formată din 4 persoane: reprezentanţi ai Aso­cia­ţiei Germane DRFK (Deutsch-Ruma­nischen Freundschaftskreises Saar- ­land) şi colabortori ai acesteia.
Printre oaspeţi s-au numărat și Willi Gehring – preşedintele asociaţiei DRFK dar şi Otto Schade – membru al Asocia­ţiei DRFK. Cei doi reprezentanţi ai Asociaţiei DRFK au fost însoţiţi de această dată la Lipova de doi dintre cei mai noi colaboratori artişti ai Asociaţiei, şi anu­me, renumitul cântăreţ, Marcel Adam alături de unul din membrii formaţiei sale, Christian Fantuzzi.
Cei doi artişti prezenţi la Lipova alături de reprezentanţii Asociaţiei germane DRFK, au devenit colaboratorii acestei asociaţii, organizând diverse eve­nimente caritabile, în vederea strângerii de fonduri pentru copiii din Germania, dar şi pentru copiii din România.
Oaspeţii germani au fost întâm­pinaţi la Lipova de Primarul oraşului Lipova – inginer Mircea Jichici, precum şi de alţi reprezentanţi ai administraţiei locale.
După sosirea la Primăria Oraşului Lipova, delegaţia germană a fost condusă în Sala de Şedinţe din cadrul Primăriei, unde a fost organizat totul în cel mai mic detaliu, astfel încât întâlnirea româno-germană să decurgă în cele mai bune condiţii.
Întrunirea a fost deschisă de urările de bun-venit ale primarului Mircea Jichici adresate vechilor prieteni germani. Toți cei prezenți și-au manifestat bucuria de a găzdui încă o vizită atât de valoroasă pentru administraţia locală, dar şi pentru comunitatea lipovană.
După un moment intrat deja în tradiția întâlnirilor dintre cele două părți, discuţiile nu au continuat fără a se fi cântat mai întâi tradiţionalul „La mulţi ani”. Aceste momente se deru­lează de fiecare dată la vizitele făcute la Lipova, obiceiul a devenit deja tradiţie pentru întrunirile româno-germane de la Lipova și a fost creat la ini­țiativa reprezentanţilor germani, Willi Gehrig fiind cel care dă tonul acestui cântec.
În continuare s-au purtat discuţii libere la care au participat toți cei prezenți. Marcel Adam fiind la prima sa vizită la Lipova a fost foarte interesat de diverse informaţii referitoare la populaţia oraşului, economia şi turismul din această zonă. El a pus diverse întrebări primului edil lipovan, încercând astfel să identifice împreună care ar fi principalele nevoi ale cetăţenilor orașului.
De asemenea, împreună cu Mircea Jichici şi cu ceilalţi reprezentanţi români şi germani prezenţi la întrunire, atât Marcel Adam, cât şi Willi Gehrig au în­cer­cat să stabilească care ar fi domeniile unde este nevoie de ajutor, în aşa fel încât Lipova să devină un oraş cât mai bine conturat şi consolidat din toate punctele de vedere şi să ofere locuitorilor bunăstare.
Pe lângă discuţiile purtate, principalul scop al acestei întâlniri a fost men­ţinerea şi întărirea relaţiilor de prietenie româno-germane, relaţii care odată cu trecerea timpului să aducă, pe lângă o legătură extraordinară de prietenie şi sprijin, cât mai multe beneficii oraşului Lipova, dar mai ales locuitorilor săi.

Recomandările redacției