A cincea forță a campionatului trecut, ACS Socodor nu s-a simțit prea bine în stagiunea de toamnă a Ligii a IV-a. Chiar dacă „galben-albaștrii” nu aveau intenții de play-off, prezența în plină zonă play-out era greu de anticipat la începutul stagiunii. Stelele s-au aliniat greșit pentru formația de lângă Graniță și Tiberiu Darazs explică și de ce. „Parcă am fost blestemați cu atâtea accidentări sau probleme de sănătate în dreptul unor fotbaliști importanți. În vară l-am transferat pe Toseschi, dar el a contactat un virus la mare și nu a evoluat deloc pentru noi. Bibarț s-a accidentat și el înainte de a începe sezonul și apoi s-a lăsat. Probleme mari am mai avut și cu Gherheș, Ardelean și Olariu, Rafila a jucat mai tot timpul cu dureri, au fost meciuri în care de abia ne-am adunat 11-12. Iar într-un campionat în care au rămas doar echipele ce au strategii bine puse la punct era greu să adunăm multe puncte în aceste condiții. Sigur, avem vina noastră, au fost destule meciuri pierdute aiurea, cum a fost cel de la Pîncota, de la 3-0 pentru noi sau cel cu Felnacul, de acasă. În tur i-am bătut 3-1 la ei, iar acum nu am scos nici măcar un punct. Practic, e echipa pe care încercam să o ajungem pe locul 8, pentru a scăpa de play-out, iar acum e și mai greu. Nu am abandonat, însă, lupta, sperăm doar să fim sănătoși și să ne întărim cu doi-trei fotbaliști în această pauză de iarnă”, spune antrenorul Socodorului.
Într-adevăr, pierderile legate de accidentări, dar și cele ale lui Covaci și Turcuș, care au ales Sântana, au contat enorm în randamentul echipei. Se mai aude de o ofertă tentantă de la Cermei și pentru George Pirtea, deși: „El mi-a spus că nu pleacă, mai asta ne-ar lipsi. Covaci ar reveni la noi, dar a jucat deja la două echipe în acest sezon, Șiria și Sântana. Suntem conștienți că situația noastră din clasament nu atrage prea mulți fotbaliști, în schimb, poate, suntem mai paroliști decât alte cluburi. Nu avem mult de oferit, dar ne onorăm de promisiuni. Primăria ne ajută, Petrică Crișan a rămas și el cu noi, așadar mergem înainte cu încredere. Studiem și posibilitatea să plecăm în cantonament la Băile Felix undeva,în februarie, nu ne lăsăm. Suntem conștienți că în cazul în care rămânem să jucăm în play-out, acolo se poate întâmpla orice și nu vrem să fim printre cele două echipe amenințate cu retrogradarea”, mai susține Darazs.
Beneficiind de o bază sportivă bună, Socodorul își crește cu grijă și generațiile de copii și juniori. „Cu toate grupele ne clasăm în prima parte a clasamentului. Nu suntem noi chiar de primele locuri, dar copiii vin cu plăcere la antrenamente, progresează în ritmul lor și au un viitor în fotbal”, mai crede Tibi Darazs, care și la această dată mai conduce antrenamente la echipele de copii și juniori.
Prima echipă se va reuni în a doua decadă a lunii ianuarie, primul meci oficial din 2020 fiind programat împotriva unui adversar ce și-a anunțat intențiile de a promova. La Socodor ajunge CS Ineu, echipă ce va dori să și răzbune eșecul suprinzător din tur: 1-2 pe „Central”.

Recomandările redacției