armeAnul 2012 a fost unul încărcat şi pentru poliţiştii Biroului de Arme şi Muniţii. Timp de 12 luni, au fost înregistrate 112 infracţiuni şi au fost cercetate 107 persoane.
Din totalul infracţiunilor, 45 sunt la Legea privind regimul armelor şi muniţiilor, şase la Legea privind re­gimul materialelor explozive.
La nivelul judeţului, în evidenţe există 4.773 persoane fizice deţinătoare de arme şi 97 agenţi economici. Astfel de infracţiuni intră şi în atenţia jandarmilor care organizezază şi ei frecvent controale.
În ultimul caz, jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Pecica, în cooperare cu Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului au organizat un control pentru depistarea faptelor de natură contravenţională şi infracţională.
„Pe timpul acţiunii, ce a avut loc în apropierea comunei Şeitin, a fost identificată o persoană în vârstă de 36 de ani, din localitate, care avea asupra sa o armă de vânătoare de calibrul 12 şi 24 cartuşe muniţie aferentă cu capsa nepercutată. Persoana în cauză se afla singură la vânătoare, deşi autorizaţia pe care o avea a fost emisă pentru două persoane. Arma şi muniţia au fost ridicate în vederea confiscării şi predate Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Arad”, a preci­zat maior Emilia Fînaţă, purtător de cuvânt al IJJ Arad.
Jandarmii au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pe numele bărbatului sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vânătoarea fără autorizaţie de vânătoare legală” şi „deţinerea, portul, transportul precum şi orice operaţie privind circulaţia armelor şi muniţiilor fără drept”.

Recomandările redacției