O nouă serie de acţiuni preventive ale poliţiştilor arădeni în cadrul campaniei „Fii corect, trăieşte în siguranţă!” au avut loc la Şcoala Gimna­- zială Ştefan Cicio Pop.
În cadrul proiectului, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au participat la o întâlnire cu elevii claselor V-VIII.
Aceştia au vizionat un film cu me­saje preventive ale unor adolescenţi deţinuţi, iar ulterior au fost dezbătute cauzele pentru care copiii şi adolescenţii ajung uneori să fure, să se bată, ori să consume droguri.
Poliţiştii de prevenire au discutat cu elevii despre cât de importantă este familia şi sfatul părinţilor, apartenenţa la un grup de prieteni ori la anturajul care poate să îi îndemne uneori la fapte delincvente, precum şi prezenţa la scoală şi continuarea şcolii.
Elevii au fost informaţi şi despre măsurile care pot fi luate pentru copiii care comit infracţiuni şi nu răspund penal întrucât nu au împlinit vârsta de 14 ani.
Tot în cadrul activităţilor preventive, poliţiştii de prevenire au participat şi la jurizarea concursului „Con­secinţe”, organizat la aceeaşi unitate de învăţământ.
Concursul se derulează de-a lungul anului şcolar până în luna iunie, astfel încât, lunar, la iniţiativa psihologului scolii, elevii de gimnaziu vor dezbate consecinţele anumitor comportamente.

Recomandările redacției