Cele mai multe femei își doresc un ten perfect. Fără riduri, acnee, pete și alte semne inestetice. Însă, chiar dacă îl îngrijesc zi de zi și sunt atente la produsele cosmetice pe care le folosesc, problemele tot apar.

ten_femeie_machiajÎți atingi fața mereu

Un obicei banal, pe care îl facem de zeci de ori într-o zi. Atingerea feței cu mâinile murdare este ceva cotidian și, de cele mai multe ori, inconștient. Poți să faci un exercițiu: să încerci să numeri de câte ori îți atingi fața, cu mâinile nu tocmai curate, într-o anumită perioadă de timp. Ai văzut! Cam des, nu? Să-ți mai spun că la fiecare atingere mâinile tale îți „transferă” o cantitate însemnată de microbi. Iar în combinație cu machiajul de pe față, microbii devin adevărate „bombe atomice” pentru tenul nostru. În aceeși categorie intră și obiceiul de a te juca cu părul (grăsimile și impuritățile de pe păr se vor depune inevitabil pe față). Așa că, pe cât posibil încearcă să le conștientizezi ori de câte ori le faci și să renunți la ele.  
  
Produse inadecvate pentru tipul tău de tău
ten_femeie_machiaj
În zilele noastre, oferta de produse cosmetice este atât de bogată că nu mai știi ce să folosești. Atrase de reclame, dar și de promisiunea că tenul va arăta perfect uităm că tenul nostru are nevoie doar de anumite produse. Așa că, dacă vrem să ne bucurăm de proprietățile produselor cosmetice, este foarte important să le folosim pe acelea destinate tipului nostru de ten. Trebuie să știi că atunci când folosești cosmetice neadecvate riști ca tenul tău să aibe de suferit. De aceea, ai grijă la ce produse îți cumperi.

Nedeslipită de telefonul mobil

Vorbitul la telefonul mobil a devenit parte din rutina noastră zilnică. Orice femeie își petrece câteva ore bune pe zi vorbind la telefon, în interes de serviciu sau în interes personal. Cert este faptul că mobilul a ajuns să stea „lipit” de fața noastră mai toată ziua. Însă, de fiecare dată când vorbești al telefon, și implicit îți atingi fața cu el, toți microbii ajung pe pielea ta. Și crede-mă, pe telefonul tău mobil sunt foarte mulți microbi! Așa că, încearcă să folosești cât mai des căștile și nu uita să-l mai dezinfectezi din când în când.
ten_femeie_machiaj
Dormi pe burtă

Un alt obicei pe care îl avem fără să-l conștientizăm este dormitul pe burtă. Această poziție de somn îţi forţează pielea de pe o parte a feţei să stea „încreţită” ore întregi, ceea ce determină în timp apariţia prematură a ridurilor. 

SURSAten_femeie_machiaj: http://www.realitatea.net/

Recomandările redacției