Spectacolelor inspirate le șade bine… în festivaluri. La fel și trupelor talentate și actorilor talentați. Dovadă stau cele patru manifestări naționale de profil care și-au înscris în program producții ale Teatrului Clasic „Ioan Slavici” (TCIS) Arad. Adevăratul maraton festivalier debutează, pentru actorii arădeni, în 2 octombrie, când, pe scena Festivalului Internațional Multicultural de Teatru Tranzit Feszt de la Satu Mare, vor juca spectacolul „Orașul nostru” – un concept semnat de Cristian Ban.

Același Cristian Ban semnează și „Să ne cunoaștem mai bine” – spectacol prezent doar o săptămână mai târziu, în 9 octombrie, pe scena Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iași.

Duminică, 14 octombrie, Festivalul Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, de la București, găzduiește spectacolul „Disputa”, de Pierre Mariavaux, în regia lui Vlad Massaci – o coproducție Teatrul Nottara și Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. Același festival găzduiește, doar câteva zile mai târziu, în 19 octombrie, spectacolul „Exit” – o producție în care actorii arădeni evoluează alături de colegii lor de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara și Teatrul Național din Sombor, Serbia.

19 octombrie este și ziua în care spectacolul „Orașul nostru” este prezent în cadrul Galei Naționale a Comediei, de la Galați.

Cel mai important eveniment teatral, național al anului – Festivalul Național de Teatru și-a înscris în selecția din acest an, două producții arădene. Este vorba despre „Disputa” – regia Vlad Massaci – cu reprezentații în 23 și 24 octombrie și „Don Juan se întoarce de la război” – regia Horia Suru – cu reprezentații în 26 octombrie.

Recomandările redacției