penitenciar

În perioada 17 martie – 11 aprilie 2014, angajaţi din cadrul Penitenciarului Arad, desfăşoară o campanie de prezentare şi promovare a ofertei de şcolarizare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Programul campaniei vizează informarea elevilor de la licee din municipiu şi judeţ, unde se vor distribui pliante de prezentare ale şcolilor care formează ofiţeri şi agenţi de penitenciare şi vor fi expuse diverse materiale care să capteze interesul elevilor pentru această ofertă educaţională.
Campania va promova înscrierea pentru locurile destinate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la următoarele instituţii de învăţământ universitar şi postliceal:
1. ACADEMIA DE POLIŢIE „ALEXANDRU IOAN CUZA” BUCUREŞTI. Informaţii suplimentare pe site-ul http://www.academiadepolitie.ro
2. ACADEMIA NAŢIONALĂ DE INFORMAŢII „MIHAI VITEAZUL” BUCUREŞTI. Informaţii suplimentare pe site-ul http://www.sri.ro
3. INSTITUTUL MEDICO-MILITAR BUCUREŞTI. Informaţii suplimentare pe site-ul http://www.univermed-cdgm.ro
4. ACADEMIA TEHNICĂ MILITARĂ BUCUREŞTI. Informaţii suplimentare pe site-ul http://www.mta.ro
5. ACADEMIA FORŢELOR TERESTRE „NICOLAE BĂLCESU” SIBIU. Informaţii suplimentare pe site-ul http://www.armyacademy.ro
6. ŞCOALA MILITARĂ DE MAIŞTRI MILITARI ŞI SUBOFIŢERI A FORŢELOR TERESTRE „BASARAB I” PITEŞTI. Informaţii suplimentare pe site-ul http://www.ncoacademy.ro
7. ŞCOALA NAŢIONALĂ DE PREGĂTIRE A AGENŢILOR DE PENITENCIARE TÎRGU OCNA. Informaţii suplimentare pe site-ul www.snpaptgocna.ro

Înscrierile pentru locurile destinate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la instituţiile de învăţământ prezentate, se pot face la sediul Penitenciarului Arad, Calea 6 Vînători, FN, personalul biroului resurse umane şi formare profesională fiind abilitat să îndrume şi să sprijine candidaţii la întocmirea dosarelor de înscriere.
Elementele de interes pentru tinerii dornici să dezvolte o carieră în domeniul execuţional penal se concentrează în jurul următoarelor aspecte:
§ asigurarea unui loc de muncă stabil după absolvire, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar; § acordarea unei solde lunare pe timpul studiilor; § asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării; § acordarea, după absolvire, a gradului de ofiţer sau agent de penitenciare; § condiţii de salarizare motivante; § asigurarea unui climat organizaţional motivant, cu numeroase oportunităţi de dezvoltare a carierei; § posibilitatea de a face parte dintr-un segment important al siguranţei, apărării şi ordinii publice; § posibilitatea de realizare pe plan profesional.
Pentru o mai bună informare asupra specificului sistemului penitenciar, vă invităm să vizitaţi site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, www.anp.gov.ro, precum şi cele ale instituţiilor de învâţământ indicate mai sus.

Recomandările redacției