Arădenii care își caută de muncă peste graniță trebuie să știe că, în această perioadă, Suedia este una dintre țările în care se recrutează personal în număr mare. Vorbim de recrutare sigură, prin rețeaua de ocupare EURES , rețea care poate fi accesată de persoanele interesate cu sprijinul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă.

Așadar, în domeniul medical se caută: asistente medicale și medici pentru diferite specialități, precum și specialiști în asistență socială.

De asemenea, sunt puse la bătaie posturi într-un domeniu bine plătit – IT. Companii din Suedia caută analiști de sistem, proiectanți de sistem web, programatori de aplicații, designeri și administratori de baze de date.

Se caută și specialiști în produse tehnice și medicale, precum și specialiști în vânzarea produselor de tehnologie a informației.

Pentru cei care nu caută oferte de angajare pe posturi la care se cer studii superioare de specialitate sunt disponibile oferte de angajare în agricultură. Mai precis se caută agricultori și lucrători calificați în culturi vegetale și crescători de animale.

Nu în ultimul rând, tot în Suedia sunt companii interesate de recrutarea de mecanici și reparatori autovehicule.

Toate aceste posturi disponibile în Suedia sunt publicate în rețeaua EURES.

Persoanele interesate de cerințe, oportunități și de acțiunile de recrutare pot lua legătura cu reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Arad.

Recomandările redacției