Nu mai puţin de 50 de oglinzi pot fi văzute zilele acestea în puncte cheie ale oraşului. Este vorba despre campania „Autoportret” care se desfăşoară în premieră în Arad, cu ocazia zilelor oraşului. Aceasta propunere inedită doreşte să încurajeze trecătorii să își întoarcă privirea spre valorile orașului și să redescopere bucuria de a aparține acestuia.
„Noi trecem foarte mult pe lângă aceste clădiri, dar poate nu întotdeauna realizăm că există un anumit unghi care le pune în valoare. Cei care au gândit acest inedit proiect exact asta au urmărit. Vă invităm să descoperiţi zilele acestea frumuseţea care se ascunde în spatele celor 50 de locaţii propuse”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheor­ghe Falcă.
Arădenii sunt încurajați să publice pe conturile personale de pe platformele de socializare Facebook și Instagram fotografiile realizate în oglinzile din oraș, iar astfel, cetățenii vor putea să schițeze o nouă imagine a orașului, fie prin propria reflecție, fie a unor detalii ale clădirilor.
30.000 de arădeni în primul weekend
Primele zile din cadrul festivităților Zilelor Aradului au adunat aproximativ 30.000 de arădeni. Printre evenimentele ce au avut loc se numără concertele Bere Gratis și Gheorghe Zamfir, Zdob și Zdub sau parada costumelor de epocă. Cel mai frecventat eveniment a fost Picnic Festival, unde lumea se poate relaxa și mânca diferite bunătățuri.
Evenimentele continuă, cu Seara muzicii românești, cu Monica Anghel, Ileana Șipoteanu, Raoul, ce va avea loc în Parcul Reconcilierii în această seară sau cu decernarea titlurilor de cetățeni de onoare ce va avea loc tot astăzi, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local Municipal Arad.
În cadrul unei conferințe de presă organizate, ieri, de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, acesta a anunțat semnarea acordului de înfrățire cu Rașcani din Republica Moldova, care va avea loc în cadrul Zilelor Aradului.

Recomandările redacției