Olari fintina bisericaÎn lungul șir al unor obiective realizate – ori în curs de realizare, în comuna Olari și satul aprținător Sintea Mică – se numără, alături de modernizarea infrastructurii și modernizarea și reabilitarea zonei centrale și un alt gen de obiective publice.
Nu ne referim aici nici la cele agro-industriale – precum cele trei impunătoare silozuri ce domină peisajul satului de reședință, nici la reabilitarea unor obiective precum: localul Primăriei, Căminul Cultural, Blocul Specialiștilor, Școala Generală ori Dispensarul Uman ori înființarea fabricii de peleți – acestea sunt deja cunoscute.
Ne referim la finalizarea forării unei fântâni de mare adâncime, în chiar vecinătatea localului, și el reabilitat, al Bisericii Ortodoxe din Olari.
Primarul Ștefan Muscă ne spunea recent câteva cuvinte despre acest obiectiv. „În plus față de ce am discutat până acum, vreau să mai adaug câteva cuvinte și despre fântâna din fața bisericii ortodoxe. Are circa 140 m adâncime și are o apă deosebit de bună, după cum s-a constat. Dovadă este faptul că tot mai mulți localnici vin să ia apă de băut de aici, datorită gustului deosebit și a mineralelor pe care le conține – inclusiv fier – mai ales cei care obișnuiesc să bea multă apă plată. Fântâna are un sistem de acționare obișnuit iar în jurul izvorului s-a realizat un stativ ornamental deosebit care este în curs de finalizare și care va fi placat cu marmură, preotul paroh Călin Dragoș preocupându-se în mod deosebit de acest obiectiv, așa cum s-a implicat și în construcția sălii de evenimente care s-a ridicat peste drum de biserică“ a descris pe scurt situația Ștefan Muscă, cunoscutul primar din Olari.

Recomandările redacției