olimpiaAproximativ 5000 de spectatori au luat cu asalt stadionul „Olimpia” pentru a-și împinge favoriții spre o promovare așteptată de șapte ani de zile la Satu Mare. Sebișul nu s-a comportat deloc ca mielul la tăiere, le-a pus ceva probleme elevilor lui Tibi Csik, însă, până la urmă, tabela s-a oprit la scorul de 3-1 în favoarea gazdelor. După ultimul fluier al arbitrului, s-a declanșat o adevărată fiesta în tabăra gazdelor, la care au participat inclusiv o echipă de parașutiști.
Deși a plouat torențial în primele 20 de minute, combatantele nu au refuzat fotbalul și au marcat de două ori. Mai întâi au făcut-o sătmărenii, în secunda 50 a meciului, prin Micaș care a marcat din apropiere după o fază norocoasă în careul Naționalului. Sebișenii au reacționat rapid și au egalat prin Ivancea, care și-a plasat lovitura de cap în vinclul porții adverse. Amfitrionii au obținut apoi un penalty pe care Merșca l-a neutralizat, iar pe o contră Bozian a trimis periculos cu capul după o centrare perfectă a juniorului Susan. Scăpați basma curată, „galben-albaștrii” au repus din nou lucrurile în ordine. La capătul unui corner, fostul atacant al lui ACU, Petrică Dragoș, a înscris spectaculos cu călcâiul. Și – totuși – scorul putea fi egal la pauză, dacă Șuta nu ar fi scos din vinclu șutul lui Coțan.
Repriza secundă a început sub semnul echilibrului, dar odată cu golul trei al gazdelor, marcat de Feier, soarta partidei s-a pecetluit. „Până la final, au mai fost ocazii și de-o parte și de cealaltă. Gazdele au jucat pentru numerosul public, noi am încercat să revenim în joc și a rezultat o partidă spectaculoasă. Cred că noi am făcut o primă repriză bună, ne-am pus în dificultate adversarul, iar dacă înscriam la 1-1 sau 2-1, poate altfel se scria istoria meciului. La 3-1, recunosc că nu am mai avut puterea să întoarcem partida. Eu îmi felicit echipa pentru cum s-a exprimat la Satu Mare, dar îi felicit și pe sătmăreni pentru promovare. Au fost echipa mai bună în această serie din toate punctele de vedere, fotbalistic și organizatoric”, a precizat Mihai Petcuț la finalul disputei din această seară.
Antrenorul Sebișului a optat pentru următoarea formulă de joc: Merșca – Cl. Feieș, Siminiceanu, Albert, Suslak – Buta, Bozian – Susanu (82 Avădanei), Cotan, Mohamed (73 Budur) – Ivancea (82 Botiș). Olimpia a răspuns cu: : Şuta – Sabău, Fl. Mureşan, Iuhas, Hanus, Gavrilescu (70 Homorozan), Micaş (83 Marinaş), Villand, Kinczel (82 Roatiş), Bujor, Dragoş (46 Feier).
De menționat că în minutul 73, Mohamed a fost la un pas să-și înghită limba. Fotbalistul de culoare a ajuns la spitalul din Satu Mare, unde a fost diagnosticat cu comoție, dar este în afara oricărui pericol.

Recomandările redacției