sambateni

Olimpiada naţională „Universul cunoaşterii prin lectură”, concurs naţional destinat exclusiv copiilor din mediul rural, s-a desfăşurat anul acesta în judeţul nostru în două centre, respectiv Şcoala Gimnazială „Sabin Manuilă” din Sâmbăteni şi Şcoala Gimnazială „Aurel Sebeşan” din Felnac.

Centrul judeţean al concursului naţional „Universul cunoaşterii prin lectură” organizat la Şcoala Gimnazială „Sabin Manuilă” din Sâmbăteni a reuşit prin implicarea profesoarei de limba şi literatura română Crina Lazea, cât şi a membrilor comisiei  de organizare, director Cornelia Foster şi a învăţătoarei Gheorghiţa Şerban, să facă posibilă participarea  pentru 146 de elevi din 13 şcoli la un concucurs de amploare naţională. La Şcoala Gimnazială „Aurel Sebeşan” din Felnac, sub conducerea directoarei Monia Deta, au participat 33 de elevi încrezători că vor fi selectaţi în lotul pentru etapa naţională. Fiecare judeţ va trimite o echipă alcătuită din patru elevi, câte unul pentru fiecare clasă gimnazială.

„Existenţa unui astfel de concurs –exclusiv pentru elevii din mediul rural este o dovadă a faptului că şcoala românească încearcă să asigure educaţia în mod unitar, urmărindu-se astfel ca elevii care învaţă în sate, comune din judeţul nostru în cazul de faţă, să înţeleagă că au şansa la educaţie în mod nemijlocit. Şcolile din judeţ care au arătat interes, bunăvoinţă în a încerca să facem mai mult pentru elevii noştri sunt următoarele: şcolile din Şiria, Galşa, Andrei Şaguna, Livada, Şofronea, Târnova, Agrişu Mare, Drauţ, Hălmagiu, Almaş, Seleuş, Miniş şi Păuliş. Prezenţa acestora ne oferă încredere că învăţământul românesc din mediul rural este prezent, actual şi implicat în viaţa comunităţii a cărui parte integrantă  şi susţinătoare este“, ne-a declarat prof. Crina Lazea, vicepreşedintele Comisiei Judeţene a concursului.

Recomandările redacției