Un număr de 115 elevi au fost premiaţi ieri, în sala festivă a Colegiului Naţional Moise Nicoară, pentru rezultatele obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Au fost acordate în total 77 de premii, acestea cuprinzând atât rezultate individuale cât şi de grup. Evenimentul a fost organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, iar premiile au fost acordate cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad, a primăriei din Chişineu Criş şi a şase agenţi economici. Premiile au constat în diplome şi bani în valoare totală de 11.000 lei.
Au fost premiaţi atât elevii cât şi profesorii lor, fiecare cu câte 250 de lei pentru premiul I, 200 lei pentru premiul II, 150 de lei pentru premiul III şi 100 de lei pentru menţiune. A existat şi o menţiune obţinută de către eleva Nicoleta Filipaş de la Colegiul Naţional Moise Nicoară la Olimpiada Internaţională de Lectură. Eleva, împreună cu profesorul ei, a fost răsplătită cu suma de 300 de lei.
Au existat în total 17 premii I, 13 premii II, 14 premii III şi 33 de menţiuni. „Inspectoratul a premiat rezultatele olimpicilor obţinute la concursurile care au fost înscrise în calendarul Ministerului Educaţiei. Premiile au fost obţinute la materiile principale precum matematică, română, fizică precum şi la competiţiile sportive sau artistice“, ne-a declarat profesoara Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
Cel mai bun rezultat din istorie
Printre premii s-a regăsit şi o performanţă uluitoare pentru învăţământul arădean. Eleva Iulia Şodincă a Colegiului Naţional Preparandia Dimitrie Ţichindeal a obţinut anul trecut, în clasa a V-a, premiul I la Olimpiada Naţională de Matematică. Cu adevărat fenomenal este însă faptul că eleva a obţinut punctajul maxim posibil, înregistrându-se în acest fel cea mai mare performanţă din istoria concursului. Eleva este pregătită de către profesoara Adriana Cruceanu.
Prezentă la eveniment pentru a-şi ridica premiul, Iulia Şodincă ne-a declarat: „Întotdeauna mi-a plăcut matematica, dar anul acesta am realizat că am şi talent. Nu ştiu ce o să mă fac când voi fi mare, probabil voi alege un domeniu în care mataematica va ocupa un rol important. Sunt sigură că nu voi fi profesoară de matematică deoarece nu ştiu să explic altora. În general la toate materiile sunt bună, dar excelez la matematică“.

Recomandările redacției