La concurență cu UTA, deci cu puțină lume în tribună, fotbalistele de la AC Piroș Security au avut oaspete de seamă în etapa
a X-a a Ligii I la fotbal. Campioanele de la Olimpia Cluj au fost întâmpinate cu cadouri simbolice de „leoaice”, pe care le-au înmânat adversarelor chiar înainte de primul fluier al arbitrului Gaitin. Altfel, arădencele nu le-au respectat mai mult decât a fost cazul pe elevele lui Iulian Szekely, pe care aveau să și le conducă pe tabelă. E adevărat, la final, Olimpia s-a impus lejer, cu 6-3, însă jocul „roș-albelor” a fost bunicel, punct bun de plecare pentru construcția unei echipe (și mai) competitive pe care Bugar o dorește la primăvară.
Așadar, după un start echilibrat de joc, Elisa Bozian avea să dea iluzia unei surprize. În minutul 23, fosta fotbalistă a lui Elche a văzut-o pe Boandă ieșită din poartă și a trimis peste ea de la aproximativ 40 de metri. Clujencele au reacționat imediat însă au avut mare noroc la golul egalizator. Bortan a tras de la 20 de metri în transversală, mingea căzut pe spatele portarului Abălașei și a intrat în poartă. Până la pauză, mai precis în minutul 41, a înscris și Bălăceanu după ce a primit o pasă filtrantă printre Bondre și Marcea și a scăpat singură cu portarul.
Bortan a făcut 1-3 în minutul 54, la capătul unei contre născute dintr-un fault pe 18 metri neacordat gazdelor, iar două minute mai târziu Ciolacu a înscris și ea pentru 1-4 după un atac ca în curtea școlii al oaspetelor. Ciolacu a realizat „dubla” cu călcâiul (60), iar Bălăceanu a înscris pe o nouă contră, după ce Șuveț a tras exact în Sârbovan în poziție clară de gol. Așadar, s-a făcut 1-6 din minutul 67, dar finalul a aparținut „leoaicelor”. Răduc a marcat cu un șut la colțul lung (min. 70), iar Hagan a stabilit rezultatul final, 3-6, după ce a scăpat singură cu Boandă (min. 83).
La final, Florin Bugar susține că echipa sa putea scoate ceva mai mult din duelul cu lide­rul, care nu mai luase trei goluri, până la Arad, într-un singur meci. De altfel, în 9 runde, clujencele primiseră doar cinci goluri. „Scorul e puțin prea mare pentru ceea ce am arătat astăzi în fața unei echipe cu jucătoare de lot național, fie că vorbim de senioare sau junioare. Am avut segmente de joc bun, am preluat și conducerea, dar am avut neșansa să fim egalați repede, dintr-o fază norocoasă. Or la fotbalul feminin, astfel de goluri cam taie moralul fetelor, mai ales când acestea nu sunt obișnuite cu jocuri de un anumit nivel. Însă, una peste alta, eu zic că am făcut bine față jocului, le felicit pe fete, dar – totodată – trebuie să știe că-mi doresc și mai mult de la ele. Nu aș spune asta dacă nu aș ști că pot și ele mult mai mult, doar că trebuie să-și dorească și ele la fel de mult ca și mine. Trebuie să înțeleagă că am unele exigențe legate de liga în care jucăm și în care, până acum, ne-am comportat onorabil, zic eu. Iar azi episoadele din care sunt alcătuite o partidă nu au fost deloc de partea noastră și cu toate astea i-am marcat trei goluri campioanei en-titre”, a spus antrenorul timișorean al arădencelor.
În urma rezultatelor din weekend, AC Piroș Security are certitudinea că va termina pe locul 5 turul în prima ligă feminină de fotbal. Concluzia toamnei va fi scrisă la Baia Mare, peste trei zile, în compania Independenței, formație clasată pe locul 7, cu 10 puncte. Apoi, dacă vremea o permite, duelul cu Olimpia se va repeta și în turul trei al Cupei României.
Formații:
Piros: Abălașei – Olariu (55 Prodan), Ancăș, Marcea, Bondre – Șuveț, Herbei, Bo­zian (60 Răduc) – A. Bălaș, Sârbovan, Hagan. Antrenor: Florin Bugar.
U Olimpia Cluj: Boandă – Meluță, Bratu, Ficzay, Vincze – Mirea, Bortan, Ciolacu, Voicu – Bălăceanu, Borodi. Au mai jucat: Câmpean, Tărășilă, Botojel, Ganea. Antrenor: Iulian Szekely.
Arbitri: Claudiu Gaitin (Timișoara) – Ma­rius Talpoș, Patrick Sandu (toți din Timișoara)

Recomandările redacției