Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC) a decis prelungirea suspendării operaţiunilor sucursalei din România a Bank of Cyprus (BoC) cu încă două zile, respectiv 23 şi 24 aprilie, Banca Naţională a României primind o notificare în acest sens, conform unui anunţat publicat pe site-ul BoC.

În cele două zile clienţii pot folosi în continuare reţelele ATM, iar pentru necesităţi deosebite pot contacta call-center-ul sucursalei BoC din România.

‘În conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezoluţia instituţiilor de credit şi a altor instituţii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusă în procedură de rezoluţie (restructurare şi reorganizare). Măsurile de reorganizare ordonată a BoC sunt aplicate potrivit art.33 (alin.1) din Legea bancară din Cipru şi Directivei nr.2001/24/EC a Parlamentului European şi a Consiliului din 4 aprilie 2001’, se menţionează în anunţ.

Banca Centrală a Republicii Cipru a anunţat pe 1 aprilie că a decis suspendarea temporară, pentru o săptămână, a operaţiunilor din România ale Bank of Cyprus, ulterior suspendarea fiind prelungită cu încă două săptămâni.

 

Recomandările redacției