trenuriCFR a eliberat un comunicat de presă, în care abordează problema trecerii la ora oficială de vară. În urma acestei schimbări, orarul de plecare şi sosire al trenurilor va suferi uşoare modificări.
În data de 31 martie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, întreg mapamondul va trece la ora oficială de vară, ora 03,00 dimineaţa devenind ora 04,00. Companiile de transport fero­viar de persoane sunt obligate să gestioneze această trecere în modul cel mai inteligent şi în acelaşi timp, comfortabil pentru clienţii săi.
În consecinţă, CFR Călători a anunţat că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 03,00 devenind ora 04,00. De asemenea, s-a menţionat că trecerea la ora oficială de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare.
Prin urmare, trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora de iarnă, până în noaptea de 30/31 martie, până în mometul în care ora 03,00 devine ora 04,00. După această oră, mai precis ora 04,00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.
În ceea ce priveşte trenurile de călători aflate în circulaţie între orele 03,01 si 04,00 (oră iarnă), acestea vor circula întârziate, fiind afectate de schimbarea de oră un număr de 85 de trenuri, dintre care șapte trenuri interna­ţionale, 32 InterRegio si 46 Regio.
„Având în vedere că şi în ţările vecine această trecere se face în aceeaşi zi de duminică, 31 martie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula după orariile din mersul de tren în vigoare”, se anunţă in comunicatul de presă CFR Călători.
Pentru mai multe informaţii legate de circulaţia trenurilor, călătorii sunt rugaţi să contacteze CRF la telefon 021/9521 (în trafic local) şi pe site-ul http://www.cfrcalatori.ro.
Claudia Gavra

Recomandările redacției