După nu mai puțin de 30 de ani, Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Arad a delectat duminică publicul din mai multe orașe ale țării, precum și din străinătate, în Concertul special din Peștera Româ­nești. Evenimentul, aflat deja la cea de-a 34-a ediție, este organizat de Fundația Academică Culturală Timișoara (FACT), împreună cu Speotimiș, cu finanțare de la Consiliul Județean Timiș și Primăria Tomești.
Orchestra Filarmonicii de Stat Arad, diri­jată de maestrul Cristian Neagu, s-a prezen­tat în fața publicului cu lucrări de Mozart, Strauss, Șostakovici și Radetzky Marsch.
Primul concert din Peștera Românești a avut loc în anul 1984 la Concursul Republican de Speologie Sportivă. De atunci, în luna octombrie a fiecărui an, publicul revine la peșteră pentru acest eveniment special, bine pregătit pentru temperaturile scăzute din peșteră.
Anul acesta, evenimentul s-a desfășurat în absența muzicienilor de la Filarmonica Banatul, în contextul în care angajații acestei instituții de cultură tocmai au încheiat o grevă și se află încă în negocieri pentru semnarea contractului colectiv de muncă.

Recomandările redacției