Guvernul condus de Ludovic Orban se află în şedinţă de peste opt ore şi emite ordonanţă peste ordonanţă. Două luni au trecut de când şeful Executivului îşi sfătuia miniştri să nu care cumva să cadă vreunul în ispita de a scoate din joben ordonanţe peste ordonanţe. Marţi spre miercuri noaptea, în şedinţa de guvern au fost adoptate peste 24 de ordonanţe de urgenţă.

Deşi iniţial părea lipsită de orice şansă, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban are acum şanse foarte mari să treacă. Asta după ce alături de PSD şi UDMR, care au iniţiat moţiunea, va vota şi Pro România pentru căderea Guvernului. 

Telenovela politică este însă departe de a fi încheiată. Liderii PNL susţin că în cazul demiterii Guvernului Orban, social-democrații vor fi puși în fața unei alegeri dificile – merg pe calea anticipatelor sau vor susține învestirea unui nou guvern PNL!

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti” a fost semnată de 208 parlamentari și miercuri va fi supusă votului în plenul Parlamentului.

Recomandările redacției