Aglomeraţie în vămile din vestul ţării. Şoferii au avut de aşteptat şi două ore ca să iasă din ţară. Prilej de claxoane, nervi şi explicaţii cerute poliţiştilor de frontieră. Chiar dacă benzile de ieşire au fost suplimentate la Nădlac, tot nu a fost suficient pentru marea de turişti.

În sunet de claxoane şi bară la bară, aşa au stat cei care au vrut să plece din ţară pe la Nădlac 1 şi 2.

Toate punctele de frontieră din partea de vest a ţării au fost  aglomerate iar timpii de aşteptare ridicaţi.

Cozile de maşini s-au întins ieri pe câţiva kilometri, spre disperarea şoferilor care au fost nevoiţi să dea testul răbdării. Nici în acest sfârșit de săptămână se pare că nu va fi mai liber.

 

Autorităţile spun că s-a ajuns în această situaţie din cauza fluxului uriaş de maşini. În ultimele 24 de ore, au intrat în România circa 12.000 mii de persoane şi au ieşit de trei ori mai multe.

 

Andrei Dincă, Poliția de Frontieră: După ce am suplimentat la maxim arterele pe sensul de ieşire din ţară, pentru fluidizare s-a luat măsura ca una dintre arterele de pe sensul de intrare să fie trasnformată temporar pe sensul de ieşire.

 

Modificarea a înfuriat şoferii de TIR, care oricum stăteau cu orele în vamă.

 

Șofer de TIR: Groznic este! Grozanic! Deja de pe patru benzi se face pe o singură bandă. E o singură poartă deschisă la camioane. Stăm ca oile patru rânduri. Cinci ore, 11 ore, numai aşa stăm.

 

Andrei Dincă, Poliția de Frontieră: În punctul de trecere Vama Nădlac 2 se lucrează pe 8 artere pe sensul de ieşire din ţară. Pentru evitarea aglomerării în punctele de trecere precumNădlac 2 care este referat, le recomandăm cetăţenilor să tranziteze toate punctele de trecere a frontierei.

 

De exemplu în vămile Cenad, Turnu sau Vârşand, timpii de aşteptare nu au fost mai mari de 10-15 minute. Cei care vor să plece pregătiţi de acasă, pot să verifice pe siteul politiei de frontieră cât se stă la graniţă, în timp real.

Sursa observator.ro

  • Carpaci vilmos ma șantajează spune:

    Pai sunt si alte ieșiri .
    Atentie la unul varga Anton circula cu persoane dubioase?

  • Dumitru GÎNGU spune:

    Mulțumim javrelor de politruci și mutului de iohanis că nu au fost capabili să bage România in senghen

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției