O tânără din Arad, de doar 30 de ani, şi-a pierdut viaţa duminică noap­tea în urma unui accident vascular cerebral. Cu toate eforturile medicilor de la Spitalul Judeţean Timiş, tânăra arădeancă nu a mai putut fi salvată. În acele momente cumplite, familia ti­nerei a aflat, resursele de puteri şi de energii să accepte recoltarea organelor interne ale celei dispărute pentru a fi transplantate unor bolnavi pentru care mai exista o şansă, mai era o speranţă. Cu acceptul familiei, echipa de chirurgi ai Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timiş, specializaţi în recoltarea de organe şi transplant, au operat-o pe arădeancă, prelevând ficatul şi rinichii.
Ficatul a fost preluat de specialişti de la Bucureşti, iar rinichii de medicii de la Cluj, urmând să fie transplantate nu la doi ci la trei bolnavi a căror viaţă depindea şi depinde de un asemenea gest de omenie.
Spitalul Judeţean Timiş a anunţat cu această ocazie că în acest an a reali­zat patru astfel de operaţii de prelevări de organe.

Recomandările redacției