xenoConcursul de scrisori de dragoste „Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit” este în această perioadă în plină desfăşurare, iar organizatorii speră ca zilele de 14 şi de 24 februarie să constituie încă un impuls pentru cei care vor să participe. Startul concursului se dă, în fiecare an, de 15 ianuarie, considerată ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu.
Ajuns anul acesta la a VII-a ediţie concursul a fost inspirat de corespondenţa dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle, dar este, de asemenea, asociat şi sărbătorii dragostei la români, Dragobetele, din 24 februarie. Iniţiatoarea manifestării este Lucia Bibarţ, iar organizator este Biblioteca Judeţeană A. D. Xenopol.
Concursul de scrisori de dragoste are trei secţiuni – adolescenţi, adulţi şi seniori – şi este deschis atât participanţilor din ţară cât şi celor din străinătate. Textul expediat trebuie să conţină cel mult o pagină şi jumătate de text. Detalii des­pre format puteţi obţine şi de pe site-ul instituţiei. Scrisorile de dragoste pot fi expediate pe email la adresa , prin poştă sau pot fi depuse personal la la Seviciul Marketing – Imagine al Bibliotecii Judeţene A.D. Xenopol Arad, Strada Gheorghe Popa de Teiuş, nr.2-4, data limită fiind 28 februarie, orele 12. Lucia Bibarţ îi asigură pe cei care doresc să participe că pot folosi şi un pseudonim literar.
La final câştigătorilor le vor fi înmânate premii şi diplome, iar scrisorile participante vor fi expuse în holul Bibliotecii Judeţene A. D. Xenopol.

Recomandările redacției