seara ecumenica Pecica 2013După cum se știe orașul Pecica este în plină sărbătoare: în aceste zile se desfășoară ampla manifestare „Zilele Oraşului Pecica 2013“, după cum se știe. După ce a debutat marți și miercuri cu câteva acțiuni de factură culturală: marți o lansare de carte a unei autoare pecicane – volumul „Cioburi de cristal” al Eugeniei Ponta Pete și miercuri o seară de teatru cu premiera piesei „Flashuri în cotidian“ a pecicanei Camelia Chifor, la manifestări s-au adăugat numeroase recitaluri muzicale dar și câteva întâlniri sportive – o dublă întâlnire fotbalistică, joi a venit rândul serii ecumenice.
Seara ecumenică s-a desfășurat într-o atmosferă deosebită, toți cei implicați în aceste acțiuni fiind prezenți la manifestare.
Astfel, după o repriză de sport – res­pectiv după derularea Galei de box, seara a fost dedicată spiritualității prin muzică, fiind programată o seară ecumenică deosebită.
Au evoluat: Fanfara Baptistă, Corul Bisericii Ortodoxe – parohia I și Corul Bisericii Ortodoxe – parohia II, Corul Bisericii Baptiste Maghiare, Corul Bisericii baptiste, Corul Bisericii „Eben Ezer“ și corul Bisericii „Harul“.
Deși vineri vremea a produs oarece îngrijorări, datorită unor înnorări cu scurte și rafale nesemnificative, acțiunile au continuat conform programului. Totuși, după cum ne preciza un reprezentant al organizatorilor, pentru a preveni eventualele neplăceri au fost pregătite spre a fi deschise urgent câteva umbrele mari, de piață, sub care să se adăpostească participanții și spectatorii în caz de ploaie.
„Am dorit, ca în fiecare an, de altfel, să inițiem manifestări cultural-spiritual-sportive care să fie pe toate gusturile și fiecare pecican să găsească un domeniu preferat“ ne mărturisea cu sinceritate primul edil pecican Petru Antal.
Ieri, programul a conținut acțiunile: Festival folcloric „Identitate și tradiție“, concurs de tenis de câmp – la Sala Mare de Sport, Serbarea Grădinițelor – derulată în Piața Mare, Cupa Orașului la Fotbal de sală – tot în Sala Mare de Sport, spectacol cu: Romaflores și dans modern, recital de folk, urmate de un bal stradal cu Romaband.
Pentru astăzi sunt programate: concurs de ciclism – la ora 15, spectacolul-concurs „Miss Pecica“ de la ora 17,30. Seara, după ora 20,30 va avea loc un spectacol cu Radu Moș și de la ora 23 o discotecă în aer liber.
Programul zilei de duminică va fi unul deosebit: va începe la ora 11 cu premierea sportivilor și se va încheia cu focurile de artificii de la ora 23. Între aceste limite vor evolua sportivi și artiști de top, atât localnici cât și invitați din alte localități.

Recomandările redacției