Încă odată s-a dovedit – dacă mai era nevoie – că discuțiile și deschiderea față de ideile partenerilor de dialog aduc rezultate pozitive în orice diferend. Situaţia tensionată și nefirească apărută anul trecut în cadrul comunităţii ortodoxe din Semlac se normalizează treptat, după ce numirea noului preot paroh Crăciun Ferician a fost un fapt consumat.
Chiar dacă tânărul preot numit în urma insistențelor foarte ferme a comunității încă nu s-a stabilizat deocamdată, lucrurile sunt pe cale să se așeze.
După cum am mai scris, situația de la Semlac a escaladat în urma tentativelor Arhiepiscopiei de a numi, în locul preotului Ioan Roşu – care s-a pensionat, a unui alt preot în vârstă. Aceasta după ce comunitatea s-a exprimat limpede și cu tărie că dorește un preot tânăr care să atragă tinerii spre biserică și să poată participa activ la modernizările lăcașului de cult; cel de-al doilea preot fiind și el bătrân şi bolnav.
Credincioşii semlecani au motivat solicitărilor lor și prin aceea că reabili­tările făcute la biserică s-au făcut din donațiile lor substanțiale și constante, gesturi pe care ei au promis că le vor continua dacă se vor vedea și efectele acestor eforturi financiare făcute de ei. Remarcabilă a fost, pe lângă unitatea de care au dat dovadă credincioșii în demersul lor și încrederea cu care ei s-au adresat primăriței Letiția Stoian solicităndu-i sprijinul în medierea acestor neînțelegeri, solicitare care s-a dovedit extrem de inspirată și utilă.
Deocamdată noul preot face naveta – după cum ni s-a spus – aspectul sprijinirii stabilirii domiciliului acestuia în Semlac urmând fi discutat în următoarea întrunire a Comitetului Bisericesc – ce se va ține în una din următoarele zile – din câte am fost informați.

Recomandările redacției