ortodoxSeminarul Teologic Liceal Ortodox din Arad a fost gazda unui eveniment deosebit, dedicat copiilor din Eparhia Aradului. Vineri, 19 septembrie 2014 a avut loc festivitatea de premiere a copiilor participanți la concursul de desen „Ortodoxia în culori” desfășurat de Arhiepiscopia Aradului în parteneriat cu Asociația Filantropia Arad.
Concursul s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului în fiecare Duminică a lunii august, în locațiile parohiilor care dețin centru pastoral dedicat activităților educativ religioase cu copii. „S-au urmărit aprofundarea cunoștințelor religioase, descoperirea frumuseții icoa­nelor prezentate în cateheze și a arhitecturii bisericii, oferirea unei alternative la petrecerea timpului liber cum ar fi timpul petrecut de cei mici în faţa televizorului sau a calculatorului, dezvoltarea creativităţii, imaginaţiei şi simţului artistic, precum şi a deprinderilor de comunicare şi lucru în echipă și dezvoltarea relației dintre copiii implicați în proiect și Biserică“, ne-a declarat părintele Gabriel Mariș, consilier eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Aradului.
„Cei premiați sunteți meșteri în culori – a transmis copiilor Înaltpreasfințitul Părinte Timotei – faptul că v-ați prezentat la concurs a arătat că aveți dra­goste pentru arta picturii, desenului, a iconografiei bise­- ricești. Să căutați să înțelegeți de acum frumusețea icoanelor noastre și ce ne vorbesc chipurile de pe ele.”
Diplomele și darurile au fost acordate personal de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei și au conținut icoane, cruci, acatiste, cărți de colorat, cărți cu povești biblice, dulciuri și, prin grija unor oameni credincioși, aparate foto digitale pentru primele premii.
Cu această ocazie a avut loc și vernisajul expoziției tuturor desenelor celor aproape 500 de copii implicați din cele 15 centre pastorale din Arhiepiscopia Aradului: Arad – Bujac, Arad – Micălaca Veche II, Arad – Șega I, Sântana, Covăsînț, Șepreuș, Seleuș, Horia, Caporal Alexa, Firiteaz, Dorgoș, Buhani, Țărmure, Zimbru și Șeitin.

Recomandările redacției