TandaricaSe spune că oamenii cu adevărat talentați nu au nevoie de multă practică pentru a atinge excelența; că talentul le curge prin vene și că tot ceea ce trebuie ei să facă este să îi dea frâu liber. Ovidiu Lipan Țăndărică și orchestra sa au mizat pe asta miercuri seara, când au urcat pe scena Teatrului de Vară Ethos, anunțând publicul că nu au avut timp să facă nici măcar o probă de sunet.

Odată cu prima notă a primului cântec însă, a devenit evident pentru toți cei prezenți că nici artistul, nici orchestra „10 Prăjini” nu au nevoie de prea multă repetiție. Arădenii au intrat imediat în atmosfera de petrecere emanată de muzica balcanică, uitând complet că interpreții veniseră oarecum nepregătiți.

Din lista de cântece prezentate publicului arădean nu a lipsit nimic. S-au cântat cântece de dragoste, cântece religioase, muzică populară românească, dar și melodii ale căror origini sunt hăt departe, înnafara granițelor noastre. De altfel, invitatul special al spectacolului a fost Stelu Enache, un cântăreț aromân al cărui limbă parcă seamănă, dar nu se-adună cu graiul românesc.

După nici o oră de spectacol, arădenii erau complet sub vraja muzicii și a artistului, a cărui personalitate carismatică și veselă e pur și simplu contagioasă. Au aplaudat, au urlat, au dansat și cântat, impresionându-i pe cei de pe scenă. „Eu sunt unul dintre artiștii cărora nu le place să umfle ce nu e, dar în seara aceasta, atmosfera e foarte plăcută. Sunt copleșit de emoțiile de a ne vedea iarăși. Mă bucur că ați venit într-un număr atât de mare, în ciuda căldurii,” a spus Ovidiu Lipan Țăndărică.

Concertul a durat o oră și jumătate, dar la final publicul mai că nu vroia să-i lase pe artiști să plece. I-au aclamat din picioare, ba chiar unii și-au exprimat dorința ca spectacolul să continue până dimineața. Cu alte cuvinte, concertul care i-a avut în prim plan pe Ovidiu Lipan Țăndărică și orchestra “10 Prăjini” nu doar că a fost un success, ci a fost cel mai mare success al Teatrului de Vară Ethos, cel puțin deocamdată.

Daiana Dămăcuș

Recomandările redacției