Biroul de presă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a emis astăzi un comunicat oficial prin intermediul căruia aflăm că omul de afaceri Ovidiu Palcu este trimis în judecată. Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a omului de afaceri încă din data de 11 ianuarie 2024, fiind învinuit de „evaziune fiscală, executare de activități miniere fără permis sau licență de concesiune sau executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărire“, fără a se comunica însuși lui Ovidiu Palcu că este trimis în judecată și fără a i se comunica rechizitoriul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a trimis în judecată acest dosar, sfidând Prim-Procurorul General al României, care ar fi trebuit să se pronunțe în data de 15 ianuarie cu privire la cererea lui Ovidiu Palcu referitor la trimiterea cazului la un alt Parchet egal în grad cu cel din Arad.

Având în vedere lipsa de imparțialitate, precum și încălcarea unor serii de dispoziții legale (despre care vom vorbi pe larg în ziarul nostru) care au ca efect automat nerespectarea drepturilor procesuale, omul de afaceri a formulat Prim-Procurorului General al României, respectiv Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, o cerere de trimitere a cauzei la un alt parchet.

Fără a fi înștiințat în vreun fel, așa cum etica profesională ar cere-o, Ovidiu Palcu a aflat astăzi din presă despre faptul că a fost trimis în judecată.

Cerere trimitere cauză la alt parchet Palcu Ovidiu

Memoriu PG Palcu Ovidiu

Lasă un răspuns

Recomandările redacției