Vladi gunoiBlestemul gunoaielor abătut de o bună bucată de vreme peste pădurea comunală din Vladimirescu nu pare a deranja autorităţile din comună. Mormane de resturi menajere, resturi de materiale de construcţii şi felurite alte gunoaie invadează pădurea, în vreme ce primul om al comunei nu are urechi să audă despre acest subiect. Sau nu vrea. Nu este pentru prima oară când lipsa de preocupare pentru pădure a edilului-şef de Vladimi­rescu se face simţită.
Poveste veche, gunoaie noi
Cu puţin timp în urmă, mai precis în prima lună a anului, o întâmplare similară l-a costat scump pe şeful administraţiei locale din Vladimirescu. Un control derulat în luna ianuarie de Garda de Mediu în aceeaşi pădure comunală invadată de gunoaie a văduvit bugetul local al Primă­riei conduse de Ioan Crişan de o importantă sumă de bani. Chiar şi aşa, pădurea comunală şi malul Mureşului sunt pline şi acum de gunoaie, în ciuda avertismen­telor de genul: „Popoarele se judecă între ele şi după respectul pentru pădure”, instalate în perimetrul pădurii uitate de autorităţi. Revărsarea de gunoaie din pădure nu este, prin urmare, un fapt de dată recentă. Nici primarul comunei nu este străin de situaţie. Totuşi, nimic nu se schimbă în bine în ciuda promisiunilor de mai bine ale primarului.
În luna ianuarie, Ioan Crişan arunca vina pe firme care au concesionat terenuri în zonă sau pe lipsa de civilizaţie a oamenilor pentru apariţia rampelor ilegale de gunoi din pădure. Acelaşi primar promitea solemn că va demara acţiuni de curăţenie odată cu venirea primă­- verii. Promisiuni deşarte, pentru că gu­noaiele răspândite prin pădurea comunală nu au dispărut. Cum se vede, admi­- nistraţai locală e depăşită de situaţie, aşa că ne gândim serios să-i dăm o mână de ajutor, împreună cu voluntari inimoşi din Arad şi Vladimirescu. Nu de altda, dar e păcat ca locuitorii comunei să plătească amenzi după amenzi date de Garda de Mediu, când cu acei bani s-ar putea face ceva folositor în comună.

Recomandările redacției