stoenescuSpre deosebire de primul meci al semifinalei, pe care l-a pierdut fără drept de apel, echipa vicecampioană le-a oferit un baschet frumos și eficient celor aproximativ 1.000 de spectatori veniți să o susțină la Sala Sporturilor din orașul nostru, insuficient, însă, pentru a răpune o formație dâmbovițeană ce a știut să taxeze fisurile defensive ale gazdelor. Aproape tot meciul s-a mers cap la cap, drept dovadă că partida și calificarea CSM-ului în finală s-a decis în ultimele 5 secunde. Până la urmă, Simmons a fost parțial recupe­rată și a putut intra pe parchet. Însă, de această dată, MPV-ul Aradului avea să fie Katherine Plouffe, care a început partida cu 5 puncte consecutive. Numai că, din tabăra târgovișteană a raspuns Ancuța Stoenescu, și ea cu o prestație aproape perfectă.
În general, confruntarea a fost pe cât de echilibrată, pe atât de specta­culoasă, combatantele succedându-se pe rând la conducere pe tabela de marcaj. E adevărat, vizitatoarele s-au aflat cel mai des în față, însă nu au condus niciodată cu mai mult de 6 puncte. Din păcate, „galben-albastrele” nu au avut o altă jucătoare care să se apropie de randamentul lui Plouffe, pe când de la CSM a mai ieșit în evidență și americanca Coker, iar experiența lui Givens și sângele rece al lui Poole (autorea „liberelor” ce au făcut diferența) s-au dovedit decisive.
Engelman și-a revenit și ea spre final, Broomfield, de asemenea, cu mențiunea că americanca a urmat-o pe Plouffe pe banca eliminatelor pentru câte 5 greșeli personale. Fără cele două importante jucătoare sub panou, arădencele nu au mai fost la fel de eficiente și au trebuit să se recunoască învinse la limită 76-78. Finala rămâne doar un vis spulberat pentru Univ Goldiș ICIM, care trebuie să se mulțumească cu un singur trofeu în acest an, Cupa Europei Centrale.
Formații și marcatoare:
Univ. Goldiș ICIM: Plouffe 22, Milovanovic 11, Engelman 14, Simmons 9, Samburska 10, Brosovszky 4, Crăciun.
CSM Târgoviște: Stoenescu 22, Coker 19, Givens 14, Poole 12, Green 8, Orosz 3, Huțanu, Watson.

Recomandările redacției