suprafataPână la jumătatea acestei luni, fermierii arădeni pot solicita subvenţii pe suprafaţă. Mii de fermieri au depus cereri de plată în cadrul campaniei lansate de la începutul lunii martie.
Sute de mii de fermieri din întreaga ţară au solicitat sprijin financiar pe suprafaţă, în cadrul campaniei din acest an. Majoritatea au completat declaraţia de suprafaţă utilizând aplicaţia IPA Online şi doar un singur fermier a depus cerere în mod clasic.
„Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, în intervalul 1 martie – 15 mai 2013, o singură cerere de plată. Pentru depunerea cererilor de plată înce­pând cu data de 16 mai se vor aplica penalităţi de unu la sută pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 10 iunie 2013 cere­rea de sprijin nu mai este admisă la calcul“, a susţinut Alexandru Borcea, purtător de cuvânt al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad.
APIA aşteaptă fermierii care nu au mai beneficiat de această schemă de sprijin să depună cerere la centrul judeţean sau local la care sunt arondaţi. Actualilor fermieri beneficiari li se recomandă să depună cerere conform invitaţiei primite ori programării afişate la centrele APIA.

Recomandările redacției