cioablaFără niciun punct acumulat pe teren în cele patru meciuri rămase de disputat în returul ligii secunde, Șoimii Pîncota e „lanternă roșie” înainte de intrarea în play-out. Fiindcă ACS Fortuna s-a retras din campionat, nu se mai retrogradează direct din seria de Vest, ci mai rămâne de stabilit doar echipa ce merge la barajul de salvare. Formația din Podgoria arădeană e cea mai amenințată, în timp ce în seria cealaltă Berceniul are cele mai mari emoții.
„Șoimii” încep seria de șase partide decisive la Caransebeș, acolo unde, în urmă cu trei săptămâni, Ionuț Popa debuta pe banca tehnică înlocuindu-l pe Dan Cuedan. Între timp, „Mister” a realizat că misiunea sa e mai dificilă decât ar fi crezut inițial și asta nu numai datorită înfrângerilor pe linie suferite de elevii săi. „Din păcate, avem destule probleme de lot, în special în atac. După Alin Mihai și Albert Voinea, s-au mai accidentat și Sălăjan și Dragalina. Am pierdut mult din potențialul ofensiv, va trebui să improvizăm din nou. Ne-am mai interesat și de unii jucători cu speranța că îi putem transfera până vineri, însă e greu, dacă nu imposibil să aducem un atacant care să ne ajute rapid, în următoarea lună și jumătate”, a explicat experimentatul tehnician.
În vederea confruntării cu „gugulanii” lui Alin Artimon, Popa recunoaște că va opera schimbări în formula de start, altele decât cele provocate de indisponibilități. „Voi apela și la alți jucători, vreau să văd cum se descurcă toți. Pentru noi lucrurile sunt simple. Ori ne transformăm rapid și vom lua punctele ce ne salvează defintiv, ori prin aceste meciuri din play-out ne vom pregăti de baraj. Cert este că vreau să văd un salt calitativ în joc și jucători conștienți de momentul delicat în care se află clubul. Ei trebuie să-și dorească în primul rând ca această echipă să înceapă să acumuleze puncte, altfel poți să schimbi și zece mii de antrenori că o faci degeaba”, a adăugat „Mister”, care și-ar mai dori un campionat corect până la final. „Să sperăm că nu vor exista jocuri de culise și toate meciurile se vor juca pe teren. Și așa, din punctul meu de vedere, acest sistem cu play-off și play-out e inutil, se cam știu deja echipe din fruntea și din coada clasamentului”, mai crede Popa.
Divizionara secundă din județul Caraș-Severin are una dintre cele mai bune linii de clasament în stagiunea de primăvară. Obiectivul, salvarea de la retrogradare, este ca și atins, însă Alin Artimon nu dorește să coboare „ștacheta” la intrarea în play-out. „Cele mai multe puncte. Acesta este obiectivul nostru pe lângă cel obligatoriu al salvării de la retrogradare”, spune antrenorul bănățenilor pentru expressdebanat.ro. Caransebeșul nu are nicio problemă de lot în vederea confruntării de sâmbătă dimineața (ora 11).
Formații probabile:
FC Caransebeș: Ad. Pascal – Tomozei, Goşa, Cip. Dinu, I. Stancu – Fl. Pârvu, Artean – Săulescu, A. Roman, S. Lupu – Al. Boştină.
Șoimii Pîncota: Irimia – Maghici, Rusu, Lengyel, Siminic – Suciu, Issa – Gîlcă, Polgar, Vladu – Cioablă.

Recomandările redacției