Papa Francisc a apărut din nou fără mască, sâmbătă, în timpul audienţei pe care i-a acordat-o premierului spaniol Pedro Sanchez. „Vă mulţumesc pentru că m-aţi primit la Vatican”, a scris pe Twitter Sanchez după întâlnire, alături de fotografii cu el şi soţia sa, îmrpeună cu Suveranul pontif – toţi fără mască, potrivit DPA.

Nicio persoană nu a purtat mască la această întâlnire, după cum se vede dintr-o înregistrare video în care Papa Francisc a ţinut un discurs la distanţă, cu audienţa aşezată pe scaune, informează News.ro. Premierul şi soţia au purtat măşti când au ajuns la Palatul Apostolic de la Vatican, dar nu şi când au părăsit clădirea.

Obiceiul Suveranului pontif de a nu folosi mască, în ciuda epidemiei de coronavirus care s-a răspândit la Vatican, inclusiv printre Gărzile Elveţiene, spun observatorii. Papa Francisc, care are 83 de ani, şi căruia i-a fost extirpat o parte din plămân în urma unei infecţii, ar putea fi expus unui risc ridicat dacă ar contracta virusul. Marţi, el a purtat mască în public pentru prima dată în timpul slujbei de la Roma, dar a doua zi, la audienţa săptămânală, a fost văzut fără mască. Sanchez a spus că el şi Papa Francisc au căzut de acord asupra necesităţii abordării pandemiei de coronavirus prin multilateralism şi cu o atitudine orientată spre construirea „unei lumi mai corecte şi mai binevoitoare”.

Într-o declaraţie separată, Vaticanul a spus că afacerile Uniunii Europene, migraţia şi relaţia Vatican-Spania au fost discutate în timpul întâlnirii.

Recomandările redacției