slujireÎn duminica după Botezul Domnului, preotul Dan Magda, bolnavii şi personalul medical de la Spitalul Municipal Arad, Secţia Boli Cronice, precum şi credincioşii din zonă care vin să se roage în paraclisul purtând hramul ,,Sfântul Arhidiacon Ştefan”, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înalt Preasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a oficiat aici Sfânta Liturghie arhierească.
În cuvântul de învăţătură, sub titlul ,,Lumina sărbătorilor sfinte”, ierarhul a tălmăcit pericopele legate de înche­ierea marilor praznice ale sfârşitului şi începutului de an. ,,Dumnezeu este lumină şi oamenii trebuie să se poarte ca fii ai luminii care călă­u­zeşte mereu, sărbătorile creştine continuând să intensifice cât mai mult lumina din suflete şi să o răs­pândească în jur, spre câştigarea împărăţiei cerurilor”, a menţionat Înalt Preasfinţia Sa.
Aflat în imediata vecinătate a Centrului eparhial, imobilul care deserveşte unitatea spitalicească este proprietatea Arhiepiscopiei Aradului, construit în anul 1912, în timpul arhipăstoririi episcopului Ioan Ignatie Papp, pentru a servi ca internat diecezan al Şcolii de Fete. Situat în incintă, paraclisul existent aici este de aceiaşi vârstă cu spitalul şi, după anul 1990 a fost redat destinaţiei iniţiale, aceea de locaş de cult, fiind deservit de preoţii cu activitate social- caritativă care deservesc spitalele municipiului Arad. La fiecare început de an Înalt Preasfinţitul Timotei a inclus în itinerarul pastoral o vizită canonică la acest aşezământ legat dintru început de eparhia arădeană. Pentru osteneală, dar şi pentru permanenta purtare de grijă, părintele Dan Magda, deservent al acestei unităţi sanitare, a mulţumit chiriarhului în nume personal, al conducerii şi al credincioşilor prezenţi.

Recomandările redacției