parada[1]O nouă ediţie a Paradei Portului Popular Şvăbesc va fi organizată, sâmbătă, la Vladimirescu, unde sunt aşteptaţi să participe etnici germani din mai multe locali­tăţi ale judeţului Arad.
Evenimentul va începe la ora 10.30 cu întâlnirea perechilor în port popular şi defilarea spre biserică. De la ora 11.00, participanţii vor fi prezenţi la biserică, unde se va oficia o slujbă religioasă, iar de la ora 12.00 este programată înălțarea pomului de Kirchweih şi defilarea perechilor prin comuna Vladimirescu.
Organizatorii au pregătit un program cultural la Căminul Cultural Vladimirescu, începând de la ora 17.00, iar de la ora 21.00 va avea loc un bal la Căminul Cultural Vla­dimirescu, cu formația „Unterrock“ din Ungaria. „Mulțumim perechilor în port po­pu­- lar, care păstrează și promovează pa­trimoniul cultural și tradițiile populației germane”, au transmis organizatorii.
Evenimentul este organizat de Forumul Democrat German Arad şi Cercul Cultural Banat-Ja, cu sprijinul Forumului Democrat al Germanilor din România,  Departamentului pentru Relații Interetnice al Secretariatului General al Guvernului României, Consiliului Local Vladimirescu, Primăriei comunei Vladimirescu.

Recomandările redacției