parc

Pro-Park Fundaţia pentru Arii Protejate lansează concursul naţional „Junior Ranger“, adresat copiilor din clasele V-VIII din orice parte a ţării. Câştigătorii vor participa la taberele „Junior Ranger“, organizate în cinci dintre cele mai interesante arii protejate din ţară, între care şi Parcul Natural Lunca Mureşului.

Pentru a putea intra în competiţie, copiii trebuie să-şi formeze o echipă de 15-20 membri, cu un profesor coordonator, împreună cu care să realizeze un proiect.

Proiectul poate fi sub formă de eseu scris, înregistrare video sau colaj de fotografii. Materialul filmat poate reda o scenetă de teatru, reportaje jurnalistice, dezbateri şi interviuri, pe una din temele propuse în regulament, sau echipa poate concepe o temă proprie legată de una sau mai multe arii protejate din România. Proiectul poate fi înscris în competiţie până cel târziu în data de 5 iunie 2015.

Echipele câştigătoare, împreună cu profesorul coordonator, vor beneficia de transport, cazare şi masă gratuite. Cazarea se va face la Centrul de Vizitare Ceala, în perioada 17-21 august, unde copiii vor avea parte de nenumărate surprize precum plimbări cu biciclete, tiroliană, excursii de orientare prin natură şi nu în ultimul rând acordarea la final a unei diplome Junior Ranger. Fiecare tabără va avea doi animatori şi un Ranger de la Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului.

Celelalte arii protejate în care se vor organiza tabere pe parcursul verii, pe lângă Parcul Natural Lunca Mureşului, sunt: Parcul Naţional Retezat, Muntele Mare, Munţii Trascău şi Parcul Natural Bucegi.

Recomandările redacției