pdlParlamentarii PD-L Arad şi-au trasat în linii mari proiectele şi propunerile legislative pe care doresc să le pună în practică în sesiunea care va începe după 1 februarie. Deputatul Eusebiu Pistru spune că va fi preocupat de politicile de coeziune europeană.
„Ca membru în Comisia de politică externă sunt preocupat de politicile de coeziune europeană. Este important modul în care România va gestiona accesarea fondurilor europene în perioada 2014-2020. În acest context, modul în care se va realiza procesul de regionalizare a României va fi extrem de important, ştiindu-se faptul că Uniunea Europeană agreează distribuţia acestor fonduri pe regiuni mai mari, puternice din punct de vedere economic. La fel de important în acest proces este şi realizarea unei descentralizări administrative reale, în care polul de putere să se mute cu adevărat din plan naţional în plan local”, susţine Eusebiu Pistru.
În ceea ce o priveşte pe Claudia Boghicevici aceasta spune că principalul beneficiar al iniţiativelor sale este familia. „Familia  rămâne principalul beneficiar al iniţiativelor şi proiectelor mele: sprijinind familia, sprijinim pe fiecare cetăţean în parte. Voi urmări revitalizarea iniţiativelor naturale ale comunităţii, de la nivelul familiei, al străzii şi vecinătăţii, al parohiei, cartierului, până la cel al oraşului. În aceeaşi măsură voi sprijini ONG-urile implicate în comunitate şi voluntariatul şi voi continua politicile de integrare a romilor, prin educaţie în primul rând şi prin colaborarea cu parohiile. La fel de important pentru mine este şi sectorul educaţiei. Voi susţine proiectele de asigurare a performanţei educaţionale în şcolile din cartier. Voi lupta pentru reînfiinţarea şcolilor profesionale distruse de USL. Voi propune parteneriate între universităţile arădene şi companiile din zonele industriale pentru practică remunerată şi integrarea pe piaţa muncii a studenţilor.  Legea Uceniciei, o lege bună, nu îşi vede efectele pozitive din cauza lipsei de dialog dintre Guvern şi mediul economic. Voi continua să promovez această lege, pentru că România are nevoie de dezvoltarea forţei de muncă, de calificarea acesteia, dar o calificare practică, nu una atestată doar de hârtii”, Claudia Boghicevici.
Senatorul Constantin Traian Igaş spune că proiectele pe care le are nu vizează doar colegiul pe care îl reprezintă în Parlamentul României. „Aradul este o prioritate pentru mine ca parlamentar ales, și aici nu mă refer strict la colegiul meu de sena­tor. În ultimii patru ani, în județul Arad, s-au demarat o serie de proiecte foarte importante pentru care voi lupta în acest mandat. Pentru sesiunea care începe în februarie avem foarte multe proiecte de dezbătut, teme majore, dar îmi asum responsabilitatea promovării inițiativelor în interesul Aradului. În exercitarea mandatului, noi parlamentarii suntem în serviciul cetățenilor. De aceea, îna­inte de a-mi contura inițiativele legislative discut cu primarii despre prioritățile comunităților pe care le reprezintă”, ne-a declarat senatorul Constantin Igaş.

Recomandările redacției