Lipsa de logică a acțiunilor PSD împotriva lui Iohannis și viceversa a ajuns la paroxism, începe să semene a răfuială de stradă, a bătaie cu ciomege, săbii și topoare între două clanuri. Ridicându-și poalele în cap precum o chivuță din Ferentari, Klaus Werner contestă la Curtea Constituțională până și legea privind încurajarea albinăritului în România, doar pentru a demonstra că PSD nu face nimic bun și ar fi timpul să se care de la guvernare, să lase locul unui guvern Iohannisiac și Merkelian, capabil să ducă România pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație europeană. PSD nu stă cu mâinile în sân, ci ripostează zdrobitor,
atacând în contencios un decret al preșe­dintelui, prin care acesta a prelungit cu un an mandatul sefului Statului Major al Apărarii, generalul Nicolae Ciucă.
Râuri de cerneală au început să se reverse în presă, scandal monstru, reflectat, cu vârf și îndesat în presa străină, în special în țările care derulează în România afaceri de miliarde și au tot interesul ca nimic să nu se schimbe. Alina Gorghiu, fostă șefă a PNL, o ia pe arătură, acuzând PSD că atacă ARMATA, cea mai iubită dintre instituții de către poporul român, când, de fapt, demersul este tocmai al armatei, prin intermediul mi­nistrului Apărării! Sigur, Iohannis, ca șef al Consiliului Suprem de Apărare al țării, poate decide că este nepotrivit ca tocmai acum, când România a preluat președinția Consi­liului Uniunii Europene, să schimbi șeful de facto al armatei române, să renunți la experiența lui și să pui un novice. Argumentul lui Iohannis este irefutabil: dacă, până acum, omul pe care tu, PSD, l-ai pus pe funcție, și-a făcut datoria, și-a demonstrat valoarea, de ce vrei să-l schimbi? Nu cumva pentru că nu vrea să îți facă jocurile politice?
Așa ajungem la fondul problemei: ava­lanșa de atacuri împotriva lui Iohannis a pornit cu un singur scop: acela ca Werner Klaus să aibă câștig de cauză într-un orizont apro­piat, mai exact, în preajma alegerilor prezidențiale! Cu cât numărul proceselor câștigate de către Iohannis va crește, cu atât mai mari vor fi șansele lui de a câștiga al doilea mandat. Nu am cum să cred că PSD, împănat cu sumedenie de securiști sub acoperire, nu pricepe acest joc. De comun acord cu securiștii lui Iohannis, cei ai PSD au acceptat să facă această mascaradă, pricepând că altfel nu vor mai rămâne la butoane.
Dincolo de acest comportament al forțelor politice din România, rămâne concluzia: vom continua să jucăm pe sârmă între puterile lumii, punând un președinte loial unei tabere și un guvern comandat de către tabăra adversă, plătind tribut la doi stăpâni. Să dea Dumnezeu să găsim oameni politici care să ne aducă beneficii din ambele părți, nu slugi ale uneia dintre părți, preocupate doar de umplerea buzunarelor și emigrarea în paradisuri fiscale!

Recomandările redacției