blocadaDin dispoziţia chestorului general Petre Tobă, Poliţia Română organi­zează acţiunea „Blocada” la frontie­rele de Vest şi Sud ale României, cu participarea poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor limitrofe acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi.
„Urmare a intensificării tranzi­tului către zonele turistice şi loca­lităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valori­lor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circula­ţiei pe principalele drumuri naţio­nale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bul­ga­ria, din dispoziţia şefului Poli­ţiei Române, în perioada 5-31 august a.c., se desfăşoară acţiunea «Blocada», la frontierele de Vest şi Sud ale României. Astfel, poliţişti din cadrul inspecto­ratelor de poliţie ale judeţelor Timiş, Caraş-Severin, Arad, Bihor şi Satu-Mare acţionează în «oglin­dă» cu poliţiştii maghiari, în ca­drul «Blocadei Vest». Activitatea este sprijinită, pe principa­lele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, de efectivele de poliţie rutieră din cadrul inspectoratelor de po­liţie ale judeţelor Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Maramu­reş”, preci­zează Poliţia Română.
Poliţiştii acţionează prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circu­laţie, respectiv: nerespectarea regi­mului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor pri­vind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară, precum şi aeroporturilor internaţionale.

Recomandările redacției