Meciul programat duminică seara de la ora 21:45, dintre România și Norvegia a fost anulat de către UEFA, după ce autoritățile din Oslo nu au mai permis echipei naționale Norvegiene să se deplaseze spre România. Astfel, clasamentul grupei din Liga Națiunilor e modificat.
UEFA ne acordă victoria la „masa verde” – partida cu nordicii ar fi trebuit să se desfășoare ieri, 15 noiembrie – iar Norvegia nu va fi exclusă din competiție.
„Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.
Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA”, se specifică în regulamentul respectiv.
UEFA va decide victoria la „masa verde” a României, însă nordicii vor să speculeze un articol din regulament.
Ce arată regulamentul Ligii Națiunilor
Regulamentul ediției 2020 – 2021 (articol 26, punctul 3) al Ligii Națiunilor arată: „Refuz de a juca sau cazuri similare – Dacă o echipă este descalificată, rezultatele tuturor meciurilor vor fi declarate nule”.
Însă, criza provocată de coronavirus a făcut ca acest articol să nu se aplice din cauza crizei generale provocate.
Dacă România va câștiga cu 3-0 la „masa verde”, nordicii ar urma să joace meciul cu Austria, la data de 18 noiembrie, tot în deplasare, însă scenariul s-ar putea repeta fiindcă Haaland&Co. ar trebui să stea în carantină (conform legilor de la Oslo).
Astfel, tricolorii ar acumula 7 puncte, iar Norvegia ar rămâne cu 9. Dacă nordicii nu se prezintă nici la partida cu austriecii, atunci cei din urmă ar câștiga grupa și ar promova în Liga A.
Clasamentul grupei Ligii Națiunilor, dacă România va câștiga oficial meciul cu Norvegia la „masa verde”
Austria 9 puncte (2 jocuri rămase de disputat)
Norvegia 9 puncte (1 joc rămas de disputat)
România 7 puncte (1 joc rămas de disputat)
Irlanda de Nord 1 punct (2 jocuri rămase de disputat)
România urmează să joace următorul meci pe 18 noiembrie, cu Irlanda de Nord, la Belfast.
 

Recomandările redacției