sirieniCei patru sirieni au fost reţinuţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei. „Poliţiştii de frontieră de la SPF Nădlac au depistat şi reţinut trei persoane de sex masculin şi o persoană de sex feminin, cetăţeni si­rieni, care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară pentru a ajunge în Spaţiul Schengen”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef Daniel Iancu.
În data de 16 aprilie, în jurul orei 23,00, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în timpul unei misiuni specifice, a depistat şi reţinut patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat.
Cele patru persoane au fost reţinute la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului P.F. pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de patru cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 16 şi 33 ani.
Poliţiştii de frontieră au întocmit, pentru cele patru persoane, lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei, urmând ca la finalizarea cer­cetări­lor să fie luate măsurile legale co­respunzătoare.
(C.G.)

Recomandările redacției