lupteCS Astra este reprezentat de patru sportivi în lotul naţional de seniori la lupte greco-romane. Cei patru arădeni convocaţi sunt Laurenţiu Macarei, Adrian Mocanu, Alexandru Ianţoc şi Dorin Pârvan, ultimul dintre ei junior. În număr de zece, „tricolorii” susţin în perioada 15-31 ianuarie un stagiu centralizat la Piatra Arsă, urmat de un nou cantonament, în Poiana Braşov, dar şi de alte turnee de pregătire, două în Bulgaria şi unul în Austria.
„Se pregătesc în vederea participării la europenele de seniori, care vor avea loc începând cu 20 martie la Tbilisi, în Georgia. Ianţoc e primul an de seniorat, ceilalţi doi, Macarei şi Mocanu sunt şi ei foarte tineri, iar Pârvan este singurul junior. Speranţe îmi pun în toţi, mai ales că Macarei este locul cinci la Mondialele Universitare, Mocanu tot pe cinci la Mondialul de juniori, dar eu am mare încredere în Pârvan, care deşi este junior, va merge probabil şi la Mondiale”, a spus antrenorul CS Astra, Spiridon Stanciu.
În luna martie vor debuta şi întrecerile interne pe echipe. CS Astra este campioană naţională în ultimii doi ani la nivel de juniori şi vicecampioană de seniori, rezultate pe care arădenii doresc să le repete şi în acest an.

Recomandările redacției