ildikoUniv Goldiș ICIM Arad are, azi, derby la Alba Iulia, de la ora 18,00. Confruntarea din orașul Marii Uniri reprezintă o întâlnire cu trecutul pentru patru dintre adversarele arădencelor. Eniko Laza (24 ani), Alexandra Uiuiu (23 ani), Laura Pap (27 ani) şi Ildiko Nagy (28 ani) sunt baschetbalistele legitimate la CSU Alba Iulia care au cucerit titluri naţionale, în trecut, tocmai cu gruparea galben-albastră. Și Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Alba Alba Iulia a activat timp de un sezon (2001-2002) la Arad.
„Nu este un meci special, nu am emoţii în plus, chiar dacă va fi o partidă dificilă. Aradul reprezintă o echipă puternică, dar având în vedere că avem avantajul terenului propriu, cu siguranţă rezultatul nu va fi ca în tur. Schimbarea de antrenor a fost benefică, ne ajută foarte mult, antrenamentele sunt foarte tari, se schimbă tactic totul”, a spus Eniko Laza (fostă Tarţa), dublă campioană cu echipa arădeană, la fel ca și Alexandra Uiuiu.
Ildiko Nagy şi Laura Pap (fostă Drăgoescu), și ele campioane cu Aradul, admit că e o doză sentimentală în plus. „Acest joc este într-adevăr mai special pentru că am jucat mult timp acolo. ICIM are o echipă foarte bună, dar sper să câştigăm noi. Eu zic că suntem sensibil egale din punct de vedere valoric şi sper să demonstrăm cu timpul că putem şi să ajungem să jucăm o finală sau chiar să luăm titlul”, a afirmat Ildiko Nagy. „E un meci special, pentru că am jucat acolo o bună perioadă, le cunosc pe multe dintre fete, ştiu antrenorul, o să fie o dispută dificilă, dar o să facem tot posibilul să câştigăm. Îi aşteptăm şi pe fani să vină în număr mare la sală, pentru că avem nevoie de susţinerea lor”, a precizat Laura Pap.

Recomandările redacției