arad_mobilizeaza arad-mobilizeaza1„Arad, mobilizează-te!” este îndemnul lansat arădenilor din ce în ce mai des în vederea candidaturii orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.
În data de 28 aprilie, acest îndemn vizează patru școli arădene, elevii cărora vor concura în „Finala Finalistelor”, respectiv a V-a ediție a competiției „Arad, mobilizează-te!”.
Acest proiect educațional își propune popularizarea sportului de masă în cadrul arădenilor tineri, elevi din ciclul primar și gimnazial, însă mizează pe entuziasmul celor mici și pentru a-i atrage de partea sportului pe profesori și părinți.
Finaliștii, 120 de elevi, însoțiți de părinți, profesori și antrenori, se vor întrece pentru cupa „Finalei Finalistelor”, în aplauzele spectatorilor, în 28 aprilie, începând cu ora 10.00, la Sala Sporturilor „Victoria”.
În această ediție au fost invitate să se mobilizeze patru unități școlare, respectiv Colegiul „Csiky Gergely”, Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”.
Pe lângă obiectivul declarat al evenimentului, de a mobiliza tinerii să se implice în activități sportive și de a le oferi o paletă variată și atractivă de activități sportive din care să poată alege, proiectul „Arad, mobilizează-te” va oferi și alte stimulente precum premii, diplome, medalii și cupe, însă și tricouri și șepci promoționale, atât pentru participanți cât și pentru cei care vor veni să îi încurajeze.
Totodată, acest proiect de educare a tinerilor în vederea practicării sportului pentru un stil de viață sănătos și de încurajare a formării și menținerii legăturilor de prietenie sportivă între unitățile școlare ale municipiului, intenționează să ofere o altă perspectivă asupra sportului, arătând prin competiții și probe neconvenționale că sportul nu trebuie să se rezume la câteva genuri populare precum baschetul, tenisul sau înotul, și că fiecare poate găsi o modalitate care i se potrivește de a face sport.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Arad și Crucea Roșie, cu sprijinul sponsorilor.

Recomandările redacției