sirieniPolitiştii de frontieră arădeni au des­coperit, ieri, patru cetăţeni sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera ascunşi în compartimentul de marfă al remorcii unui automarfar condus de un cetăţean grec.
Acesta s-a prezentat, la Nădlac, cu un TIR, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, transportând, conform documentelor de însoţire a mărfii, coli de aluminiu din Bulgaria pentru o firmă din Germania.
„La controlul efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în cele două compartimente destinate europaleţilor, în locaşuri special amenajate în lateralele remorcii, patru persoane de sex masculin. Din primele cercetări, a rezultat faptul că persoanele descoperite sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse intre 20 şi 29 ani”, precizează Inspectoratul Jude­ţean al Poliţiei de Frontieră Arad.
Oamenii legii au întocmit celor patru cetăţeni sirieni lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului grec i s-au intocmit actele premer­gătoare inceperii urmăririi penale sub as­- pectul savârşirii infracţiunii de complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat.
Dacian Don

Recomandările redacției